Annette van der Velde

Daarom “Twinkeleyes”

Wanneer je in de ogen van jonge kinderen kijkt zie je meestal dat de ogen stralen. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en kunnen nog intens genieten. Als leerkracht in het basisonderwijs heb ik deze stralende ogen veel gezien.

In de loop der jaren ga je als mens steeds meer dingen doen die gewoon moeten. Je gedraagt je veel naar wat anderen van je verwachten. Hierdoor kun je jezelf kwijtraken. Wie ben ik, wat kan ik en waar ligt mijn passie? Deze vragen heb ik mijzelf vaak gesteld en van hieruit gezocht naar de mogelijkheden om dat te doen waarvan mijn ogen konden blijven stralen.

In mijn leven ben ik, net als de meeste mensen, veel op de proef gesteld. Ik heb ontdekt dat ik vanuit mijn eigen kwaliteiten en kracht kon reflecteren, omdenken en positief blijven. 

Als coach wil ik anderen vanuit hun eigen kwaliteiten en kracht coachen in de wens naar verandering zodat de “twinkeling” in de ogen weer terug kan komen.

Wanneer je door mij gecoacht wordt, zul je merken dat ik dat doe vanuit zelfkennis, vertrouwen, respect, empathie, intuïtie en veerkracht.

Het inzetten van humor en eerlijkheid kunnen helpen om de weg die we samen afleggen ontspannen te houden.

Heb jij de twinkeling nog in de ogen, of wil je graag weten hoe je die terug kunt krijgen?

Ik ga graag met je op zoek en ik geloof dat de twinkeling terug te vinden is.

Mijn achtergrond

In contact staan met mensen en de vraag waarom iemand handelt op een bepaalde manier in verschillende situaties, heeft mij altijd al nieuwsgierig gemaakt.

Tijdens mijn werk als leerkracht in het basisonderwijs, ben ik als lerarenopleider (beroepsregistratie VELON) studenten en mentoren gaan begeleiden. Een verbinding leggen tussen de theorie en praktijk, waarbij alle betrokkenen van elkaar willen leren, vind ik een voorwaarde om tot ontwikkeling te komen. Om anderen te begeleiden in een ontwikkelproces vind ik het belangrijk om zelfkennis te hebben, dat je wilt leren van en met elkaar door feedback te vragen en dat je je kwetsbaar durft op te stellen. Respect hebben voor de werkwijze van iedereen die betrokken is binnen het netwerk van de personen die ik begeleid is voor mij een voorwaarde om in contact te komen.

Voor mij was het vervolg op de begeleiding van studenten, de begeleiding van (startende) leraren. Om meer tools in te zetten en dieper het gesprek in te gaan was het voor mij belangrijk om de coachopleiding te gaan volgen. NOBCO geaccrediteerd & STIR keurmerk.

Mijn geloof in de persoonlijke kracht van mensen is de basis van mijn coaching. Ik focus mij op dat wat er in de kern van de persoon aanwezig is in het kunnen en willen om tot groei te komen. Hierbij kan ik ondersteuning bieden in een verandering van vaste naar groei mindset.

Ieder persoon, organisatie en situatie heeft de kracht in zich om tot ontwikkeling te komen.

Mijn stijl

Ik bied een veilige omgeving van waaruit je in vertrouwen, je kwetsbaar kunt opstellen om tot de diepgang te komen die ik weet te creëren door de juiste vragen en reflecties in te zetten.

Wat je bij mij kunt ervaren is de rust en ruimte die ik bied om op je eigen tempo de mogelijkheid tot verandering te zien. Met de verschillende werkvormen die ik gebruik merk je dat ik me weet aan te passen aan wat jij nodig hebt om tot nieuw inzicht en nieuw gedrag te komen.

Zo help ik je dichter bij jezelf te blijven. Doordat je ontdekt hoe je de belemmeringen, waar je zelf invloed op hebt, kunt wegnemen. Zodat je moedig kunt kiezen voor een andere weg.

Mijn doel is: Jou coachen vanuit je eigen kracht en kwaliteiten in de wens naar verandering zodat de "twinkeling" in jouw ogen weer terug kan komen. "Genieten van wie je bent, wat je doet en kunt en weten wat je wilt geeft rust, zelfvertrouwen en biedt kansen tot groei."